Same law, different lawyers
}}

Automotive &
mobiliteit

De automobiel- en mobiliteitssector staan wereldwijd voor grote uitdagingen. Denk aan complexe veiligheidsvoorschriften, geschillen met dealers, geschillen over intellectueel eigendom en licentieovereenkomsten, geschillen over class-activiteiten, zorgen over de impact op het milieu en privacyrechten en de daarmee verbonden voertuigen.
 
Hogan Lovells biedt een uniek perspectief op deze en andere opkomende kwesties in de automobielindustrie. We weten dat het van vitaal belang is om te anticiperen en snel te reageren op deze uitdagingen. Ons doel is om u te helpen een concurrentievoordeel te behalen en tegelijkertijd de risico's te minimaliseren.
 
Diepgaande kennis en jarenlange ervaring
Nergens vindt u een groep advocaten die de automobielindustrie vertegenwoordigt met meer relevante ervaring. We werken nauw samen met collega's in andere praktijkgebieden, waaronder M&A, corporate, antitrust en concurrentie, procesvoering en arbitrage, productaansprakelijkheid en intellectueel eigendom. Onze grensoverschrijdende capaciteiten stellen ons in staat om uitgebreid, kwalitatief hoogwaardig, one-stop juridisch advies te geven om aan uw meest dringende behoeften te voldoen. 
 
We adviseren op basis van diepgaande kennis van en jarenlange ervaring in de automobielindustrie. We kennen niet alleen de overheidsinstellingen en -autoriteiten waarmee u te maken heeft, we hebben er deel van uitgemaakt. Onze advocaten hebben hoge functies bekleed bij de Europese Commissie, de Amerikaanse Departementen van Transport, Justitie en Energie, de Amerikaanse Federal Trade Commission en de Britse mededingingsautoriteit. 
 
Daarnaast hebben we samengewerkt met 's werelds grootste OEM's (Original Equipment Manufacturers) van auto's, vrachtwagens, bussen, motorfietsen en andere motorvoertuigen. We hebben ook samengewerkt met leveranciers van auto-onderdelen en distributeurs. En we adviseren autofabrikanten en distributeurs over hun dealernetwerken in Europa, Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Ontdek meer over onze expertise Automotive & mobiliteit op hoganlovells.com.

Manon Cordewener

Litigation Partner

Lees meer

Jan de Snaijer

Corporate partner

Lees meer