Same law, different lawyers
09 January 2020

Hogan Lovells benoemt twee nieuwe counsels en promoot twee medewerkers naar senior level.

Hogan Lovells benoemt twee nieuwe counsels in Amsterdam en promoot twee medewerkers naar senior level. Hogan Lovells gaat het nieuwe jaar in met wereldwijd 29 promoties naar partner en 56 promoties naar counsel. Voor kantoor Amsterdam betekent dit dat met ingang van 1 januari 2020 Maria Benbrahim (37) en Aafke Pronk (35) tot counsel zijn benoemd.

Chantal van Dam (31) is gepromoot tot senior associate binnen het Privacy and Cyber Security team, en Matthijs Dols (35) tot senior tax advisor.

Maria Benbrahim is werkzaam binnen de (internationale) arbeidsrechtpraktijk. Zij richt zich in het bijzonder op het snijvlak van ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Maria adviseert haar cliënten in het Nederlands, Engels en Frans en legt zich toe op grensoverschrijdende advisering en geschillenbeslechting. Zo staat zij internationale ondernemingen bij in geval van vragen over of geschillen met de (Europese) ondernemingsraad in het kader van fusies, overnames en reorganisaties. Ook adviseert zij over beloningsvraagstukken binnen de financiële sector.

Maria publiceert regelmatig, bijvoorbeeld over klokkenluiders en beloningen in de financiële en semipublieke sector. Daarnaast geeft zij lezingen over onderwerpen als de benoeming, beloning en ontslag van bestuurders en medezeggenschap in brede zin.
Maria is een ambitieuze jonge vrouw met tomeloze energie. Zij is down-to-earth, scherpzinnig, strategisch en pragmatisch.

Binnen onze Corporate practice group toont Aafke Pronk als counsel de kernwaarden van ons kantoor door haar werkhouding, toewijding aan cliënten, leiderschap en innovatief denken. Aafke werkt als trusted advisor intensief samen met cliënten aan hun corporate transacties.

Aafke adviseert cliënten in diverse industry sectors waaronder life sciences, automotive en life insurance.
Aafke richt zich op internationale, grensoverschrijdende fusies en overnames, capital market transacties, reorganisaties, aankoop- en verkooptransacties van activa (waaronder portefeuilles van verzekeringen) en commerciële contracten.

Jan de Snaijer, office managing partner, zegt:
"Wij zijn zeer verheugd over de benoeming van Maria en Aafke tot counsel. Voor hen betekent dit een mooie stap in hun carrière. Mede hierdoor zijn wij in staat onze verschillende praktijkgroepen verder uit te bouwen en naar een nog hoger niveau te tillen. De promoties weerspiegelen bovendien de kwaliteit, de breedte en de diepgang van onze praktijken over de hele wereld en onze toewijding om onze talenten te koesteren en te laten groeien."

Over Hogan Lovells
Vanuit het kantoor in Amsterdam bedienen circa 120 professionals nationale en internationale cliënten bij het oplossen van complexe juridische en fiscale vraagstukken en bieden zij juridische begeleiding van onder meer overnames, financieringen en geschillen. Daarbij wordt nationale kennis en ervaring gecombineerd met specifieke sectorkennis en internationale expertise. Hogan Lovells is een full service advocatenkantoor. Op zes continenten werken meer dan 2.800 advocaten, notarissen en belastingadviseurs in ruim 45 kantoren samen. Maatschappelijke betrokkenheid is één van de kernwaarden van Hogan Lovells. Alle werknemers wordt gevraagd om op jaarbasis tenminste 25 uur te besteden aan maatschappelijk relevant vrijwilligerswerk.

Promoties & Diversiteit
Partnerpromoties: 16 mannen (56%) en 13 vrouwen (44%)
Het wereldwijde aantal vrouwelijke partners neemt hiermee toe tot 26%. Per 1 januari 2020 telt Hogan Lovells 822 partners. 41% Van onze counselpromoties dit jaar zijn vrouwen.
Voor nadere informatie over de verdeling van de nieuwe partner- en counselpromoties binnen Hogan Lovells wereldwijd verwijzen wij graag naar aangehechte Infographic.

EINDE

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Bert van Daalen, M&BD Manager
T: +31 (0)20 55 33 739
E: bert.vandaalen@hoganlovells.com

of

Sandra Buitendam, M&BD Advisor
T:+31 (0)20 55 33 673
E: sandra.buitendam@hoganlovells.com

Hogan Lovells International LLP
Atrium – North Tower
Strawinskylaan 4129
1077 ZX  AMSTERDAM
www.hoganlovells.com