Same law, different lawyers
26 March 2020

Hogan Lovells stelt 100 uur juridisch advies beschikbaar aan zorginstellingen

Momenteel wordt er in de Nederlandse zorg intensief gewerkt om iedereen in de samenleving te helpen in deze bizarre tijden van de coronacrisis. Dit weerhoudt cybercriminelen helaas niet van digitale aanvallen op zorginstellingen en zorgaanbieders, bijvoorbeeld door middel van gijzelsoftware of phishing aanvallen. Nederlandse cybersecurity experts vinden dit onvoorstelbaar en nemen actie door zich te verenigen in de coalitie Wij Helpen Ziekenhuizen, met als doel om Nederlandse zorginstellingen kosteloos en belangeloos te beschermen tegen cyberaanvallen tijdens de coronacrisis. Het samenwerkingsverband heeft de website www.wijhelpenziekenhuizen.nl opgezet om gratis hulp te bieden aan alle zorginstellingen in Nederland die met spoed gebruik willen maken van cybersecurity experts.

Joke Bodewits, partner Privacy & Cybersecurity bij Hogan Lovells, zegt:
"Ziekenhuizen helpen ons, wij helpen ziekenhuizen. We vinden het onvoorstelbaar dat criminele hackers deze crisis gebruiken om geld te verdienen aan zorginstellingen. Om zorginstellingen te helpen bieden we graag 100 uur gratis juridische dienstverlening aan, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op de zorg voor patiënten."

Lees het volledige interview met Joke Bodewits op de Mr-Online.

Over Hogan Lovells

Hogan Lovells heeft een wereldwijde Privacy & Cybersecurity praktijk. Het internationale team is meerdere keren uitgeroepen tot "Privacy & Data Security Team of the Year". Het Privacy & Cybersecurity team houdt zich bezig met het oplossen van complexe juridische vraagstukken en biedt juridische begeleiding bij onder meer het opstellen en implementeren van wereldwijde data strategieën, onder meer gericht op het beschermen van persoonsgegevens, bedrijfsgeheimen, financiële gegevens en bedrijfsvertrouwelijke informatie. Maatschappelijke betrokkenheid is één van de kernwaarden van Hogan Lovells. Alle werknemers wordt gevraagd om op jaarbasis tenminste 25 uur te besteden aan maatschappelijk relevant vrijwilligerswerk.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Bert van Daalen, BD Manager
T: +31 (0)20 55 33 739
E: bert.vandaalen@hoganlovells.com

Hogan Lovells International LLP
Atrium – "North Tower"
Strawinskylaan 4129
1077 ZX AMSTERDAM
Phone: +31 20 55 33 600
Fax: +31 20 55 33 777
www.hoganlovells.nl