Same law, different lawyers

“Mijn cliënten zijn mijn teamgenoten.”

Joke Bodewits

Partner Privacy & Cybersecurity

“Privacy en cybersecurity … in de media lees je er dagelijks over. Wij zijn er bij Hogan Lovells ook dag in dag uit mee bezig. Elk bedrijf heeft ermee te maken. Wij gaan tot het uiterste om onze cliënten te helpen, van het bepalen van privacybeleid tot een strategie na een cyberaanval. Waar wil je data voor inzetten? Wat moet je als bedrijf doen als je slachtoffer wordt van een cyberaanval? Hoe moet je voldoen aan de veranderende privacy wetgeving? Je moet vooruitdenken, samenwerken en het overzicht bewaren. De ontwikkelingen gaan snel, niet alleen wat betreft technologie maar ook qua wetgeving. Die ook nog eens in ieder land anders is. 

Hogan Lovells: wereldwijd slagvaardig

Wij hebben het voordeel dat we deze ontwikkelingen al vroeg zagen aankomen én dat we het met onze vestigingen wereldwijd kunnen aanpakken. Hackers gaan zonder problemen de landsgrenzen over, daarom zijn wij ook overal aanwezig. Binnen 24 uur kunnen wij wereldwijd in kaart brengen welke verplichtingen gelden voor een bedrijf. Ons internationale Privacy & Cybersecurity team heeft niet alleen de juridische kennis maar ook alle IT-kennis in huis. Mede daardoor werden we in 2017 door Chambers & Partners uitgeroepen tot ‘Privacy & Data Security Team of the Year’.

Persoonlijk advies

Of het nu gaat om advies aan grote, internationale bedrijven of het begeleiden van Nederlandse ondernemingen, de lijnen tussen ons Privacy & Cybersecurity team van 120 medewerkers en onze cliënten zijn altijd kort. Door die intensieve en persoonlijke samenwerking kunnen we onze toegevoegde waarde vergroten. Onze cliënten zijn gebaat bij pragmatische en concrete adviezen. Aan ellenlange rapporten hebben ze net als ik een hekel. Ik hecht aan duurzame relaties en open communicatie. Mijn cliënten zijn mijn teamgenoten met wie ik samenwerk. Samen bereiken we het beste resultaat.”