Same law, different lawyers
01 January 2018

Hogan Lovells benoemt nieuwe partner en counsel in Amsterdam

Hogan Lovells heeft met ingang van 1 januari 2018 Hein van den Bos tot partner en Joke Bodewits tot counsel benoemd.

Hein van den Bos (40) is werkzaam binnen de Life Sciences Regulatory praktijk van Hogan Lovells. Hij legt zich toe op Europese en Nederlandse regulering van de Life Sciences sector (geneesmiddelen, biotechnologie, medische hulpmiddelen en levensmiddelen). Hein staat ondernemingen bij op het gebied van onder meer toelating tot de EU markt, compliance, reclame en sponsoring, distributie, parallelimport, prijzen en zorgverzekeringen en medisch-wetenschappelijk onderzoek. Hein is in 2003 afgestudeerd in Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 2004 in Internationale Betrekkingen.

De benoeming van Hein past binnen de sterke focus op en expertise in de Life Sciences sector die Hogan Lovells internationaal heeft en past bij de vestiging van de European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam als gevolg van Brexit.

Joke Bodewits (36) is werkzaam binnen de Privacy & Cybersecurity praktijk van Hogan Lovells. Joke houdt zich bezig met alle aspecten van het privacyrecht ("privacy & cybersecurity") en begeleidt bedrijven bij het bepalen en implementeren van privacybeleid. Joke heeft onder andere ervaring met datalekken, e-commerce, profiling, internationale doorgifte van data, online tracking en patiëntengegevens. Naast privacy heeft Joke ervaring met commerciële contracten, vooral op IT gebied. Joke is in 2005 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Jan de Snaijer, office managing partner, zegt:
"Wij zijn zeer verheugd over de benoeming van Hein tot partner en van Joke tot counsel. Voor hen betekent dit een mooie stap in hun carrière. Mede hierdoor zijn wij in staat onze verschillende praktijkgroepen zowel nationaal als internationaal verder uit te bouwen en naar een nog hoger niveau te tillen."

Over Hogan Lovells

Vanuit het kantoor in Amsterdam bedienen circa 120 professionals nationale en internationale cliënten bij het oplossen van complexe juridische en fiscale vraagstukken en bieden zij juridische begeleiding van onder meer overnames, financieringen en geschillen. Daarbij wordt nationale kennis en ervaring gecombineerd met specifieke sectorkennis en internationale expertise. Hogan Lovells is een full service advocatenkantoor. Op zes continenten werken meer dan 2.500 advocaten, notarissen en belastingadviseurs in ca. 50 kantoren samen. Maatschappelijke betrokkenheid is één van de kernwaarden van Hogan Lovells. Alle werknemers wordt gevraagd om op jaarbasis tenminste 25 uur te besteden aan maatschappelijk relevant vrijwilligerswerk.

EINDE

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Bert van Daalen, BD Manager
T: +31 (0)20 55 33 739
E: bert.vandaalen@hoganlovells.com

Hogan Lovells International LLP
Atrium – "North Tower"
Strawinskylaan 4129
1077 ZX AMSTERDAM
Phone: +31 20 55 33 600
Fax: +31 20 55 33 777
www.hoganlovells.nl