Same law, different lawyers

“Passie en commitment drijft ons.”

Maria Benbrahim

Senior Associate
De ontwikkelingen vóór zijn.

“In onze arbeidsrecht sectie hebben we voortdurend met maatschappelijke ontwikkelingen te maken. Bijvoorbeeld bij reorganisaties of bedrijfsverhuizingen, beloningsvraagstukken, privacy op de werkplek, ketenaansprakelijkheid, integriteitsonderzoeken en de toename van zelfstandigen op de werkvloer. Het werk is vaak grensoverschrijdend, bijvoorbeeld bij fusies en overnames. We zijn een internationaal opererend kantoor, dus werken we regelmatig samen met collega's in het buitenland. Dat verbreedt uiteraard de horizon.

Gericht op oplossingen.

We zijn toegankelijk, persoonlijk en reageren snel. Of het nu gaat om advies aan grote, internationale ondernemingen of het begeleiden van Nederlandse bedrijven, de lijnen tussen ons team en de cliënten zijn altijd kort. We volgen de ontwikkelingen nauwgezet, of liever nog zijn we ze voor, door zo veel mogelijk problemen te voorkomen: 'Resolving a problem, before it becomes a problem'. Daar komt ook een sociale component bij: problemen kunnen we effectiever oplossen dankzij een respectvolle communicatie, met oog voor het individu.

Regeling of rechter.

We staan meestal werkgevers bij. Het uitgangspunt is een redelijke minnelijke regeling. Maar als het nodig is starten we een procedure bij het UWV of bij de rechter. Naast adviseren, procederen alle leden van de sectie dus ook, bij zowel rechtbank als hof.

Altijd verder leren.

Mijn collega's en ik overzien het gehele spectrum van het arbeidsrecht met een accent op het snijvlak tussen het arbeids- en ondernemingrecht. Door de uitdagende en veelzijdige zaken kan iedereen zich bekwamen in verschillende onderwerpen. Daarbij ontwikkelt iedereen bepaalde subspecialisaties.  Zelf verdiep ik mij in medezeggenschapsvragen, beloningsvraagstukken binnen de financiële en de semipublieke sector, ketenaansprakelijkheid en klokkenluidersregelingen.

Iedereen in het team komt goed tot zijn recht; we zijn heel verschillend, maar de passie voor het vak en commitment voor onze cliënten drijft ons allemaal."